„ARC muzical-istoric”

Поделиться...

Proiectul „ARC muzical-istoric”, a carui fondatoare este pianista Ecaterina Baranov, vă invită la un concert al elevilor francezi de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine (regiunea pariziană), urmat de o discuție la o masă rotundă despre diferențele de obiective, practici și urmări ale sistemelor de învațământ în domeniul muzicii din Franța și din Republica Moldova.

      Evenimentul va avea loc pe data de 10 iulie 2019, la Centrul „Mihai Eminescu” din Chișinău (bd. Dacia nr. 20) ora 17h00.

       În perioada 14-21 iunie a.c, a avut loc primul schimb de experiență între elevii Conservatorului „G. Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine și Școala „A. Stârcea” din Chișinău, la care elevii basarabeni, medaliați ai concursurilor internaționale, au prezentat un concert de muzică clasică în prezența Ambasadorului interimar al Republicii Moldova în Franța, Vlad Chirinciuc. Aceștia au fost însoțiți de pedagogii și directoarea școlii “A. Stârcea”, Irina Bogataia, coorganizatoare a proiectului, care și-a exprimat speranța că acest schimb de experiență se va intensifica în anii următori.

      În perioada 9-15 iulie, grupul de elevi ai conservatorului francez se vor afla în R. Moldova în vederea schimului de experiență. Evenimentul se desfășoară în contextul împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea și are drept scop redescoperirea muzicii clasice basarabene.


Поделиться...

www.gagauzvedomosti.md

Редакция информационно-аналитического портала Gagauzvedomosti.md не несёт ответственности за содержание авторских материалов. При использовании материалов сайта ссылка на источник обязательна.